Sve više je u domovima širom svijeta počela da dominira PVC stolarija jer je ona lakša za podešavanje a i najbolja je kod zadržavanja temperature u domu.

Ali, većina ne zna dvije btine stvari koje mogu da mnogo znače.

Radi se o tome da na prozorima možete da podesite ljetni i zimski režim. Sve što treba da uradite jeste da otvorite prozor i da pronađete šarag na strani gdje se nalazi ručica. Nakon toga samo je potrebno da pomoću inbus ključa podesite šta želite.

Sa inbus ključem zavrtanj okrenite prema unutra i stan će istog trenutka da bude dosta topliji.

Treba da budete oprezni da prozore ne ostavljate tokom cijele godine u istom položaju jer se na taj način gume mnogo brže troše i gube na kvaliteti.

Ako niste toliko sigurni u kojem se položaju nalazi vaš prozor, i to možete vrlo brzo da otkrijete uz jedan trik. Sve što treba da uradite jeste da pritisnete list papira na prozorskim krilom. Ako možete bez problema da ga izvučete, prozor se nalazi u ljetnom položaju, a ako je u suprotnom odna je vjerotavno u zimskom položaju.

Ovo je jedan zaista koristan trik za sve ljude koji imaju problem da zagriju njihov dom. Prozori su veliki problem kada je u pitanju grijanje, jer koliko god ljudi grijali svoje domove zbog prozora ne mogu da dostignu željenu temperaturu. Ali sada uz pomoć obog članka bit ćete u mogućnosti da prozor namjestite na zimski položaj i da tako na veoma lagan način zagrijete vaš dom.

Preporučeno