Ovih dana je jedna od glavnih tema u našem regionu ostavka kosovskog predsjednika, Haradinaja, a čak je i glavni čovjek Srbije, Aleksandar Vučić morao da se oglasi ovom prilikom, te je otkrio da smatra, barem iz njegove lične perspektive, da se sve ovo čini kao politički trik kojim će Haradinaj uspjeti da osvoji popularnost kod javnosti, te da pregazi i sve svoje ostale protivnike i da postane pravi junak cijele nacije.

Ipak, bez obzira na sve što on može da tvrdi, jeste da su to obična nagađanja, a ono što sigurno zna jeste da njemu i njegovom narodu preostaje da se bore za očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu, a posebno u odnosima između Prištine i Beograda, te ne planira da povlači nikakve radikalne poteze. Ono čega je Vučić svjestan jeste da će sada položaj Srba koji žive na KIM da bude još više ugrožen nego što je dosad bio.

Isto tako, Aleksandar Vučić je naglasio da smatra da će sada da pritisci međunarodne zajednice idu u smjeru da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova, jer je to jedina stvar na koju bi oni mogli da pristanu.

Ostaje da vidimo u budućem periodu da li će se stvari značajnije mijenjati kod nas i u našem regionu, a ispod našeg današnjeg članka možete da ostavite komentare u kojima ćete iznijeti i argumentovati svoje mišljenje i zbog čega smatrate da je baš vaš pogled na svijet onaj ispravan koji bi trebao da se slijedi. Pišite nam i saznajte šta i drugi misle o svakodnevnim temama!

Preporučeno
Loading..