Ministar zdravlja Zlatibor Lončar velersd je izjavio kako kao ministar lično garantuje fs je predsjednik ispoštovao sve procedure nakon što de ustanovilo da njegov sim Danilo ima korona virus. “Za to garantujrm lično, kao neko ko nosi veliku odgovornost, jer ukoliko se nešto nije ispoštovalo prema propisima, onda se zove mene. Garantujem da je lično Aleksandar Vučić izričito tražio da se sve procedure ispoštuju i da se orema njemu ophode kao prema svim drugim ljudima.” rekao je Lončar za medije.
Također je dodao da su svi kontakti ispitani i i da ize te imformacije lično stoji. ” Ovo će sve proći i na kraju će se dokazati kako bi na kraju bio kriv Zlatibor Lončar jer nije određena procedura i treba da se krivično goni, i to ne bi bio problem. Međutiđ ono što je olakšavajuća okolnost jeste što kod nas niko nije ako neodgovoran” izjavio je Lončar. Također je ocijenio da se konferencija za novinare polsko počela pretvarati u politička pitanja kao i napade ma predsjednika države, a to, kako sam kaže nema apdolutnog smisla.
 “Želim da zadržimo minimum dostojanstva, i da se ne spominju tuđa djeca i da za to moramo iđmati u obziru” dodao je Lončar. Također je rekao kako je Vučić kao i svi drugi normalni građani prije svega običan čovjke od krvi i mesa i da mu je teško da trpi sve to, kako kaže Lončar ponekad ide i toliko daleko da mu se pominje dijete i da neko od ljudi to želi da zloupotrijebi.

 

Preporučeno