Već dugo vremena se Srbija nalazi u velikom problemu sa korona virusom. Predsjednik Srbije, Aleksandra Vučić je zasigurno uradio jako veliki posao što se tiče oboljelih osoba od korona virusa. također je uradio i jako veliki posao sa sa Kineskim stručnjacima, te je zajedno sa njima pronašao efikasan način na koji se mogu zbrinuti osobe koje su do sada oboljele od COVIDA – 19.

Uveden je i policijski sat koji je stupio na snagu danas u 17 sati, i trajaće sve do utorka do 5 sati ujutru, a ovaj policijski sat koji će trajati više od 3 dana, za zadatak ima da ljude zadrži u svojim kućama, naročitu u vrijeme hrišćanskog praznika Vaskrsa. Vučić je i danas obradovao sve svoje građane Srbije sa jednom jako dobrom viješću. Naime, Srbija je počela da proizvodi lijek sa nazivom “Chlorouqine”, koji olakšava sve poteškoće i probleme koji su uzrokovani korona virusom. Ovo je prema njegovim riječima, ali i stručnjacima iz Srbije i Kine, ključni i glavni lijek za borbu protiv korona virusa. Aleksandar Vulič je na svom Instagram profilu napisao “Bravo za Galeniku i Sprske radnike”.

On se nada da će sa ovim proizvodom Srpskih naučnika i hemičara u velikom dijelu smanjiti probleme koji su nastali korona virusom. Inače, Vučić je prije 10-tak dana obećao jednokratnu pomoć svim punoljetnim stanovnicima Srbije u iznosu od 100 eura. Naveo je da će sa početkom juna pomoć dobiti svi oni koji su u radnom odnosu, a oni koji ne radi ili su penzioneri, tek kada bude došao kraj epidemije korona virusa.

Preporučeno