Aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na Instagram nalogu pod nazivom “Budućnostsrbijeav” uputio uskršnju čestitku svojim građanima, sveštenstvu i monaštvu kao i srpskom Patrijarhu Irineju. Čestitku je uputio i svim drugim pravoslavnim vjernicima koji će sutra proslaviti pravoslvani praznik Vaskrs, koji se obilježava prema Julijanskom kalendaru. On je svima njima poželio da ovaj praznik provedu i proslave u nadi smirenju.

Također je rekao da više nego ikad ovaj Vaskršnji praznik upućuje na međusobnu podršku među ljudima, razumijevanje i praštanje. U ovim trenutcima je potrebno da se oslonimo na zajedništvo i slogu u čitavom svijetu. Objavio i fotografiju gdje se mogu vidjeti vaskršnja jaja na kojima se nalazi naljepnica sa grbom Srbije. U pozadini fotografije se može vidjeti i Hram Svetog Save. Istakao je da pandemija Korona virusa na iskušenja stavlja ljude svih nacija i vjera dok Srbi Vaskrs dočekuju sa molitvama za zdravlje mir i blagostanje kao i opšte dobro u čitavom svijetu.

Na kraju je dodao da je i u najvećim teškoćama kao što je ova u kojoj se trenutno nalazimo, kada su porodice rastavljane, mnogi sutrašnji blagdan dočekuju sami i bez svojih bližnjih. On daje snagu i nadu da u čvrstoj vjeri slavimo život. Predsednik Srbije je svima poželio mnogo zdravlja spokoja i mira te je uputio radosni pozdrav Hristos Vaskrese. Podsjete radi u Srbiji je uveden policijski čas koji će trajati cijeli vikend sve do utorka do 5:00 h ujutru. Ovaj policijski čas je uveden sa razlogom da ne bi došlo do okupljanja ljudi koji slave Vaskrs jer bi to dovelo do opasnosti od ponovnog širenje zaraze Korona virusa.

Preporučeno