Iako se inače javlja u starijoj dobi, zbog starenja zglobova i ligamenata, to se isto tako može pripisati lošem držanju ili nošenju neprikladne obuće duže vrijeme.

Na svu sreću, tu je efektan jedan prirodni lijek koji vam može pomoći da izliječite bol, bez obzira na uzrok. Ovaj recept čine sastojci koji su bogati vitaminom C, bromelainom, silicijumom i magnezijumom, koji ne smiruju samo bolna koljena i zglobove, nego i jačaju tetive i ligamente.

Sastojci koji su vam potrebni su:
– jedna šoljica vode
– jdna šoljica ovsenih pahuljica
– jedna šoljica soka od svježe narandže
– dvije šoljice kokica ananasa
– jedna kašičica cimeta
– pola šoljice drobljenih badema i na kraju
– malo meda

Priprema je slijedeća:
Stavite ovsene pahuljice u šerpu sa vodom i tako pustite da se kuhaju par minuta. Nakon toga pustite da se ohladi prije dodavanja u blenderu. U to dodajte ananas, cimet i badem, sok od narandže, kao i malo meda po ukusu. Izmješajte sve dobro, te dodajte malo vode dok ne dobijete željenu gustinu.

Uzimajte ovu smjesu svaki dan i bolovi će nestati, a vaše tetive, ligamenti i zglobovi će postato jači. Olakšanje ćete osjetiti odma sutradan.

Vodite računa da smjesu uzimate svaki dan bez izuzetaka, popravit će vam opšte zdravlje organizma, s obzirom da sadrži ove sve vitamine. Vodite računa da vam narandža bude friška kao i ananas, nemojte uzimati onaj iz konzerve i nemojte uzimati sok iz tetrapaka.

Preporučeno