Zahvaljujući ovom članku imat ćete saznanja o tome kako da vaše orhideje uvijek cvjetaju. One cvjetaju uglavnom tri svaka tri mjeseca, međutim zna se desiti da neke vrste orhideja imaju mogućnost cvjetanja samo 2 do 3 puta u toku jedne godine. Ukoliko bi voljeli da vaše orhideje uvijek budu lijepe i zdrave onda pročitajte nastavak ovog članka i saznajte nekoliko korisnih savjeta o njima. Jedna od najbitnijih stvari jeste da im se obezbjedi normalna temperatura, odnosno da je tokom noći stavite u prostoriju koja je podešena na 15 stepeni.

Nepotrebno je da koristite neku specijalnu prehranu koja u sebi sadrži mnogo azota, ali one koje sadrže fosfor su dosta zdravije i one pomažu u njihovom rastu i cvjetanju. jako je bitno da zrak bude vlažan, a pobrinite se da saksija u kojoj je orhideja bude na nekom tamnom mjestu barem pet dana, a nakon tri sedmice bi se trebali pojaviti prvi pupoljci nekon čega ćete imati jednu jako lijepu i bogatu biljku. Nema potrebe da ih stalno zaljevate, nekada je čak dovoljno da se stave dvije kocke leda u saksiju i to će biti sasvim dovoljno da ona procvjetaju u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko orhideje zaljevate vodom iz česme, bitno je da vodu pustite da malo oteče ili bi bilo najbolje da koristite kićnicu ukoliko ste u mogućnosti. Najvažnije od svega jeste da se brinete o njoj na takav način da ona postane što ljepša i da što više puta procvjeta. Ako primjetite da su njeni listovi počeli poprimati žutu boju i da su se počeli gužvati, potrebno je da je premjestite, jer je moguće da joj ne odgovara trenutna pozicija na kojoj se nalazi.

Preporučeno