Vrlo čest problem sa zubima je zapravo zubni konac, a do njegovog korištenja dolazi kada se plak koji napadazube na ukloni četkicom ili zubnim koncem.

Glavni uzrok plaka su pušenje kao i prekomjerna konzumacija kafe.

Sada vam donosimo jednostavan recept kako da se riješite plaka i kako da imate zdrave zube:

Sastojci koji su vam potrebni su:
– jedna kašika zubne paste
– dvije kašike sode bikarobne
– dvije kašike mineralne vode i
– jedna kašika vode

Priprema je slijedeća:
Potrebno je da sve sastojke pomiješate. Jednako stavite smjesu na zubnu četkicu. Koristite kao pasu za zube oko četiri minute. OVaj postupak ponovite jednom sedmično do mjesec dana i moći ćete ukloniti plak, ali i poboljšati svoje zdravlje.

Isto tako, problem sa karijesom možete riješiti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a radi se o kokosovom ulju. Zdravlje zuba je jako bitno, zbog toga što, ako zubi nisu zdravi, nije zdrav cijeli organizam.

Tako problem sa karijesom možete riješiti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a u radi se o kokosovom ulju. Ono nema kalorije, ima antibakterijsko ali i antikancerogeno djelovanje i zbog toga se preporučuje za liječenje velikog broja bolesti.

Pored toga, prirodan je i zdrav način da izbjelite zube. Pomoći će vam da se riješite i da spriječite nastanak karijesa na zubima. Trebate da uzmete samo dvije kašike ovog ulja, držite u ustima dok ne dosegne sva mjesta i sve zube. Mučkajte tako par minuta pa ispljunite i isperite.

Isto tako, kako bi vaši zubi ostali što duže zdravi treba da unosite što više bitamina, hrane koja je bogata vitaminima.

Preporučeno