Polako nam se bliži proljeće, što zanči da se mnogo ljudi odlučuje osvježiti malo svoje domove, tj. da ih malo dotjeraju, urede a u nekim situacijama i dekorišu. Na internetu možemo pronaći veliki broj video klipova na ovu temu, a jedan takav video ćemo danas da podijelimo sa vama u nastavku ovog teksta. Za dosta ovakvih trikova će vam biti podrebno ono što već imate u svojim stanovima, ili ih pak možete za jeftine pare kupiti u prodavnici.

Svako od nas je nekada uz kupovinu nekog lomljivog predmeta dobija i pucketau foliju, koja se može iskoristiti u dekorisanju vašem doma. Sve što trebate jeste da ispucate rupice, kako bi napravili jedan tanat i ravan sloj od te folije. Time ćete onda obmotatai svoj valjak za krečenje, zatim uzeti željenu farbu i krenuti sa dekorisanjem. Lagano, zar ne. U svakoj apoteci možete uzeti medicinsku špricu koju ćete moći napuniti farbom za krečenje zidova. Zatim ćete laganim potezima istisnuti sadržaj šprice na željeni zid, odozgo prema dole, čime ćete napraviti savršene štrafte.

Dosta ljdui kod farbanja ili krečenja, kao jedan vid zaštite koriste ljepljivu traku. Međutim i to ponekad zna da bude mukotrpan posao, ali i za taj problem imamo rješenje. Ljepljivu traku možete isjeći na određeni broj komada i onda ih zalijepitina zid kako bi se napravio neki vid šablona. Nakon toga ćete premazati farbu preko šablona i na taj način ćete dobiti jedan zanimljiv i unikatan zid.

Ostale trikove možete pogledati ovdje

Preporučeno
Loading..