Nataša Bekvalac spada u red poznatijih i atraktivnijih  žena na estradnom nebu Srbije. Ona je svojevremeno glumila u seriji Žene sa Dedinja.

Bekvalčeva je inače rođena u Novom Sadu:

Novi Sad je drugi najveći grad Srbije, glavni grad autonomne pokrajine Vojvodine i administrativni centar Južnobačkog okruga. Nalazi se u južnom dijelu Panonske nizije, na granici Bačke i Srema. Graniči sa obalama Dunava, grad se suočava sa severnim padinama Fruške gore.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, Novi Sad ima 250.439 stanovnika , dok čitavo urbano područje Novog Sada (sa susednim urbanim naseljima Petrovaradin i Sremska Kamenica) broji 277.522 stanovnika. Stanovništvo administrativnog područja grada, uključujući predgrađa, iznosi 341.625 stanovnika.

Novi Sad je osnovan 1694. godine, kada su srpski trgovci formirali koloniju preko Dunava od Petrovaradinske tvrđave i Habsburške strateške vojne pošte. Tokom 18. i 19. veka, postao je važan trgovinski i proizvodni centar, kao i centar srpske kulture, zaslužan za nadimak Srpska Atina. Grad je bio teško opustošen u revoluciji 1848. godine, ali je kasnije obnovljen i obnovljen. Danas, zajedno sa glavnim gradom Beogradom, Novi Sad je industrijski i finansijski centar značajan za srpsku privredu. Izabran je da bude jedan od gradova Evropske prestonice kulture za 2021. godinu.

Ljudsko stanovanje, na teritoriji današnjeg Novog Sada, prati se još u kameno doba. Od izgradnje novog bulevara u Avijatičarskom naselju otkriveno je nekoliko naselja i nekropola iz 5000. godine pre nove ere. Naselje je identifikovano i na desnoj obali Dunava u današnjem Petrovaradinu.

Preporučeno
Loading..