Kada je riječ o supruzi jednog od najmoćnijih ljudi na svijetu, turskog predsjednika Erdogana, u više navrata je ona za sebe tvrdila da živi skromnim životom koji je u skladu sa tradicionalnim muslimanskim uvjerenjima i vrijednostima, mada postoje brojne fotografije i dokazi koji sa lakoćom mogu da demantuju te tvrdnje. Ono što vam mnogi mogu da potvrde jeste da Emine Erdogan itekako voli da troši novac.

Naime, njena glavna slabost jeste ustvari dizajnerska obuća i odjeća na koje troši ogromne svote novca bez imalo žaljenja. Zbog nje se čak zatvaraju i skupocjeni shopping centri, kako bi prva dama Turske imala priliku da svoju kupnju obavi u miru bez da je iko ometa. Ipak, ako se uzme u obzir koje sume ona potroši u samo jednoj svojoj kupovini, činjenica je da se to svima njima itekako isplati.

Tako su naprimjer svi primjetili torbicu koja vrijedi oko pedeset hiljada dolara koju je prva dama, Emine Erdogan nosila dok je bila u posjeti Japanu. Ono što se još zna jeste da je jednom prilikom u Briselu u šopingu provela čak pet sati, a u Varšavi, na jednom sajmu antikviteta nije joj trebalo puno vremena da potroši čak 37 hiljada funti.

Kada je bila u posjeti Grčkoj, tada se ponašala nešto skromnije, pa je tako samo kupila sedam pari cipela koje je platila 850 eura, sa uračunatim popustom od 15 procenata koji je dobila. Zaista skroman način življenja, zar se ne slažete? Rado bismo čuli i vaše mišljenje o prvoj dami Turske. Pišite nam u komentarima!

Preporučeno
Loading..