Vjerujemo da vam se bar jednom u životu desilo da am se WC šolja zapuši i tom prilikom sami sebi postavljate pitanje, kako je odčepiti a da ne morate da zovete majstora.

Ne bude očajni nego se bacite na posao. Ovaj posao je neprijatan, ali riješit ćete problem trpškova, poziva pa čekanja majstora i svih drugih zavrzlama. Postoji par načina da sami otpušite šolju u kupatilu i mi vam ih rado sada otkrivamo.

Naime, tečni sapun u kombinaciji sa sodom bikarbonom je jedan jako efikasan način. Proces pripreme izgleda otprilike ovako: jednu posdu napunite toplom vodom do kraja pa rastvorite par kašičica sode bikarbone. Prvo dolijte u WC šolju tečni sapun, a onda dodajte rastvor koji ste napravili, tada će se voda povući, a vi se nećete ni sječati da ste imali ovaj jako neprijatan problem.

Isto tako je začepljen odvod jako neprijatna situacija, a sva sredstva koja možete da kupite su jako skupa i štetna za cijevi. Njihova često upotreba može da dovede do pucanja odvodnih cijevi, a mi vam nudimo jedno jednostavno riješenje koji će dati potpuni odgovor na pitanja kako da otpušite svoj kadu.

Mješavina je slijedeća:
– soda bikarbona
– sriće
– so
– voda

Način pripreme:
Pomiješajte identične količine soli i sode bikarbone u jednoj posudi, pa ovu mješavinu sipajte u odvod, Na nju dolijte jednu šoljicu sireta koju ste prethodno zagrijali. Sačekajte par minuta da hemijska reakcija započne svoj proces. Nakon što ste malo pričekali, pustite vruću vodu da teče u odvod sve dok se on u potpunosti ne očisti.

Preporučeno