Jedan od najuspješnijih ljudi kada je u pitanju filmska umjetnost u našem regionu je bez ikakve sumnje reditelj Emir Kusturica, koji je uvijek bio pod reflektorima medijske pažnje, ali je uvijek nastojao da svoju porodicu zaštiti od pretjeranog i nepotrebnog medijskog eksponiranja. Iako je Emir cijelog svog života bio okružen lijepim ženama, te iako su mu one bile uvijek najveća inspiracija, samo jedna dama je zaslužila čast da već dugi niz godina bude njegova ljubav i najveća podrška u svemu.

Riječ je o njegovog dugogodišnjoj supruzi, Maji Kusturici, koja se s Emirom provela već 25 godina. Ona je inače diplomirala Svjetsku književnost na Filozofskom fakultetu, ali je njen suprug bio poticaj da se i ona počne baviti produkcijom. Iako Emir rijetko kad govori o Maji i njihovom odnosu u javnosti, svima je otprilike već poznato da zajedno imaju dvoje djece, kćerku kojoj su dali ime Dunja, te sina Stribora.

Ipak, bez ikakve sumnje je da je Maja jedna od najbitnijih osoba u Emirovom cijelom životu, te da njoj i njenoj bezuslovnoj podršci duguje puno toga u životu. Mnogi se slažu da djeluju kao skladan par, te da im je bilo suđeno da budu zajedno.

Njihova ljubavna priča je u svakom slučaju jedna od ljepših koju smo imali priliku da čujemo na Balkanu, a mi bismo rado čuli i vaše mišljenje o njima, pa nam pišite u komentarima ispod našeg današnjeg članka!

Preporučeno
Loading..