Više neće postojati noćna mora za vozače kada se stakla autombila zalede.

S padom temperature i u zimskom periodu, najveća muka vozača je čišćenje snijega i leda sa vozila koji se nahvatao na staklu u toku noći. Ali, stručnjaci kompasnije LeaseCar su upozorili vozače koji su ostali bez odmrzivača kojeg su kupili u prodavnici da se moglu osloniti na riješenje iz kućne radinosti.

Postoji par trikova koje bi vozači mogli da upotrijebe na staklima sa uobičajenim kuhinjskim namirnicama koja su se pokazala kao vrlo korisna. Naime, kombinacija alko hola, sapuna i sirćeta će jako efikasno djelovati na uklanjanje leda sa svih staklenih površina.

Dakle, trik je u tome da napravite smjesu koja je od alkohola i vode u razmeri 2:1. Ovu pripremljenu tečnost možete da prespete u bocu sa raspršivačem, a u sve to možete dodati i koju kap tečnog sapuna kao i sirćeta. Naprskajte stakla i šoferšajbu automobila a to će istopiti tvrdokorne slojeve leda u jednoj sekundi. Nakon toga sve možete odstraniti običnom truleks krpom.

Ali, postoji još jedan način kako da uklonite led sa šoferšajbe. Naime, jedna kašika soli koja je rastopljena u dvije šolje vode, isto tako će otopiti led na staklima, čak i u najhladnijim jutrima.

Strugač za led koristite samo kada se prednji dio otopi, jednostavno struganje vjetrobranskih stakala bez ikakvog dodatnog tretmana može da dovede do oštećenja stakla. Ogrebotine na staklu se mogu smatrati bezbbjednosnim rizikom.

Plastični strugač bi trebalo koristiti samo za uklanjanje komadića leda koji su već odmrznuti i ne bi ga trebalo pritiskati, zbog toga što može ogrebati staklo ukoliko se upotrijebi određena sila.

Preporučeno