Neki nepoznati čovjek je starici zamijenio probušenu gumu na automobilu, a kada je stigao kući, tek onda je saznao šta je ona ustvari učinila.

Ljubaznost prema strancima je danas jako rijedak slučaj. Često se znamo razočarati u ljude, a nekad nas neko iznenadi svojom dobrotom. Pogledajte šta se dogodili ovoj starijoj ženi koja je imala problem sa svojim vozilom.

Nepoznati čovjek je vozio seoskim putem i vidio staricu čiji je Mercedes stojao na putu, činilo se da je žena u problemu pa je stao da joj pomogne. Ali, žena se uplašila čovjeka koji joj se približavao.

Hoće li je povrijediti, zašto bi joj neko tek tako pritekao u pomoć? Ipak je odlučila pustiti ga da pogleda njenu gumu koja se ispuhala zbog toga što ona nije znala šta da radi.

“Ovdje sam kako bi vam pomogao gospođo”, kazao je čovjek i prije nego što je starica shvatila šta se dešava on je iz svog automobila dobio rezervnu gumu te se bacio na posao.

Starica mu se odmah zahvalila i ponudila se da mu plati, li on nije ni očekivao da naplati takvu vrstu usluge. Umjesto toga on je rekao slijedeće: ““Sljedeći put kad vidite nekoga da je u nevolji, pomozite mu. Samo se sjetite Briana Andersona i smatrajte da ste mi vratili uslugu.”

Poslije toga taj čovjek je otišao, a žena je ostala impresionirana njegovom velikoušnošću toliko da je osjećala vrtoglavicu. Došla je do obližnjeg restorana, gdje su je ljudi pozdravljali s osmjehom na licu, konobarica joj je ponudila peškir da osuši kosu zbog toga što je pokisla.

Tada je žena primjetila da je konobarica u kasnoj trudnoći i iako je vjerovatno bila iscrpljena, konobarica joj je djelovala kao najdivnija osoba na svijetu. Starica je naručila limunadu i brzinski je popula, a onda se sjetila Briana Andersona. Limunadu je platila 100$, a dok je konobarica rasitnjavala novac, ona je izašla i odvezla se.

Ostavila je poruku za konobaricu u salaveti koja glasi: “І ја ѕаm bіlа u рrоblеmu і nеkо jako lјubаzаn mі је роmоgао nа nаčіn nа kојі ја ѕаdа tеbі роmаžеm. Zараmtі tо kаd budеš vіdјеlа nеkоgа kоmе је роtrеbnа роmоć.” Каdа је kоnоbаrіса роglеdаlа malo bоlје, u ѕаlvеtі је bіlо јоš 4 nоvčаnісе оd ро 100 dоlаrа.

Par sati kasnije, konobarica se napokon vratila kući poslije dugog dana, legla je u krevet pored svog muća koji je bio u polusnu. Razmišljala je o tome koliko su oni ustvari sretni pa je rekla: “Volim te, Brian Anderson”.

Preporučeno