49. godišnji Mark Brentford iz Portsmuta je proglašen krivim za ubistvo 32. godišnje Kejli Daning koje se desilo iste večeri kada ju je zaprosio.

Brentford joj je čekićem smrskao lobanju svoje djevojke nakon što joj je priznao da ju je par mjeseci ranije snimao u toku seksualnog čina u sobi. Te kobne večeri Kejli je, nakon što je pristala da se uda za Marka, zahtjevala da mu prizna šta je radio u zadnjih godinu dana veze, zbog toga što je načula da se s snimak s njom pojavio na nekom pornografskom sajtu. Dugo je sumnjala da se nešto dešava, ali joj nikada on sam nije priznao o čemu se zapravo radi. Čak joj i nije bilo jasno zašto ju je zaprosio, ako dijeli njihove snimke na sajtovi koji nisu prilagođeni za to.

Kad je vidio da Kejli ne želi da provede veče u mirnom tonu sve dok joj vjerenik ne otkrije tajnu, njemu je pao mrak na oči. Prvo je ošamario ženu koju je samo sat vremena prije zaprosio, a onda je uzeo čekić iz pregrade i ubio je njime.

Mark je u policijskoj stanici negirao da je počinio ubistvo sa predumišljanjem, ali se odmotavanjem klupka očito turbulntne veze ovog parau tvrdilo da joj je on i prije prijetio, i da je bio nasilan u odonosu s njom.

Sada samo ostaje pitanje zašto ju je zaprosio. U svakom slučaju, Marka najvjerovatnije čeka dugih dvadeset godina zatvora.

Preporučeno