52. godišnji Brendan Frejzer je u toku devedesetih godina važio za jednu od najvećih holivudskih zvijezda.

On se proslavio ulogama u filmovima Džordž iz džungle, i kao glavni junak Mumije, u kojem je glumio s Rejčel Vajs. Poslije velikog uspjeha sa pomenutim filmskim ostvarenjima se povukao iz Holivuda 2010. godine, iako je nastavio sa povremenim snimanjem manjih filmova kao i televizijskih serija. Nikad više nije dostigao taj uspjeh kao iz 90.-ih.

U jednom intervjuu 2018. godine je tvrdio da ga je Holivud stavio na crnu listu. Kasnije je ispričao kako su zapravo se*ualno zlostavljanje, depresija, propali brak i česte povrede upropastile njegovu karijeru. 2003. godine, prema njegovim riječima, uznemiravao ga je uticajni novinar Filip Berk, koji je tada bio i predsjednik HFPA.

“Lijevom rukom me je uhvatio za zadnjicu i gurnuo mi prst, osjetio sam mučninu. Osjećao sam se kao malo dijete, kao da mi je knedla neka u grlu. Mislio sam da ću zaplakati, ispričao je Frejzer za GQ, u jednom od svojih rijetkih intervjua.

Kako on tvrdi, odmah poslije tog incidenta je napustio hotel i od sramote o nemilom događaju nikom nije ni riječi rekao, osim svojoj ženi. On se plašio da će mu se to odraziti na karijeru.

“Nisam htio da se raspravljam s ljudima i govorim kako se osjećam, ili da to postane dio moje biografije. Postao sam depresivan zbog toga. Krivio sam sebe i bio sam očajan zbog toga što sam sebi govorio ‘nije to ništa, tip me je samo dodirnuo”, rekao je.

Brendan je morao više puta da ide na operaciju koljena i leđa, pa čak i na operaciju glasnih žica, a nabacio je i par kilograma.

Preporučeno