S obzirom da situacija sa korona virusom u cijelom svijetu nije ni malo na zavidnom nivou, ne čudi nas da mnoge države svakim danom uvodi nove mjere kako bi smanjili broj zaraženih.

Iako je u Srbiji malo bolja situacija, u komšiluku se ponovo povećava broj zaraženih. Što se tiče Bosne i Hercegovine broj zarženih osoba od korona virusa se nikako ne smanjuje, Hrvatska, koja najmanje vrši testiranja, isto tako, svaki dan ima sve više zaraženih, dok Srbija ima malo bolje stanje nego inače.

Ali, veliki preokret se dešava u zadnjih nekoliko dana u Sloveniji koja je borj zaraženih smanjila na minimum, međutim sada to nije tako, zbog toga što je svaki dan sve više zaraženih, a prije dva dana su oborili rekord po broju zaraženih i to od početka same pandemije. Bez obzira i na to, smanjili su karantin sa 14 na deset dana, a Vlada je donijela ovu odluku zbog ekonomske situacije u državi.

Iako se veliki broj građana iz Srbije nadalo da će Grčka bar na kraju ljetne sezone otvoriti svoje granice to se nije desilo, čak šta više napravili su potpunu zabranu ulaska za građane Srbije u Grčku i to tako ostaje sve do 30. septembra, a to je objavio Grčki službeni glasnik.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seinčić prije neki dan je izjavio da se ova odluka očekuje zbog toga što je epidemiološka situacija u Grčkoj jako loša.

Preporučeno