Perut je jedna veoma neugodna pojava, a naročito ako je toliko česta da se baš može primjetiti. Postat će jako neprijatno kada se nađete usred nekog sastanka ili na poslu, i tada se nećete moći fokusirati na ono što je pred vama, a sve zbog toga što će vaša pažnja čitavo vrijeme biti usmjerena na perut u vašoj kosi. Da ne spominjemo kada se nađete na nekom ljubavnom sastanku, a jedino što je suvišno u tom trenutku jeste da vaš partner gleda kako vam pada perut sa glave i da se zgrozi.

Ta pojava generalno nervira svakoga, ali onda se postavlja pitanje šta se može uraditi povodom toga kako bi ona nestala. Postoje mnogobrojne metod , kao i razni proizvodi koje možete nabaviti u supermarketu, ali onda se rezultati i ne pokažu baš najuspješnijim. Pored toga, na te ćete priozvode potrošiti čitavo jedno malo bogatstvo, za razliku od onih domaćin proizvoda koje možete pripremiti u usobnosti svoga doma. Kada vas počne nervirati stalno skidanje peruti sa vaših ramena ili kose, te vam se čini kao da je svaki dan identičan i da nemate pomaka u suzbijanju peritu, onda je došlo vrijeme da probate masku za kosu, koje je izuzetno efikasna i lako ju je napraviti.

Sve što će vam biti potrebno jesu jedna kašika maslinovog ulja i jedan korjen đumbira srednje veličine. Uzet ćete jednu kašiku naribanog korjena đumbira i pomiješati ga sa kašikom maslinovog ulja. Kada to završite, onda je potrebno da tu mješavinu koju ste napravili stavite na vlažnu kosu i nanesete duboko na korijen kose, te smjesu masirati po tjemenu nekih 10-tak minuta. Ostavite masku da odstoji još 20-tak minuta, i kasnije je samo isperite.

Preporučeno