Slobodno možemo reći da su meksičke serije obilježile naše djetinjstvo, a neki od popularnih glumaca bili su i naše prve simpatije.

Jedan od njih je svakako i Fernando Colunga, glumac koji nas je uvijek iznova i iznova oduševljavao ma u kojoj god se sapunici pojavio.

Iako su meksičke sapunice danas zamijenile turske pa tako i meksičke zavodnike njihove turske kolege, mnogo nas je zanimalo gdje je ovaj ljepotan danas i šta to on radi.

Ovog prelijepog, prezgodnog i tamnoputog zavodnika gledale smo u telenovelama Zora (Luis Manrique y Arellano), Odavde do vječnosti (Eduardo Juarez/Franco Santoro), Otimačica (Carlos Daniel Bracho), Esmeralda koja je možda i najpoznatija serija (Jose Armando Peñarreal De Velasco), Strast (Ricardo de Salamanca/Ricardo Lopez de Carvajal), Istinska ljubav (Manuel Fuentes Guerra) i još brojnim drugima. Danas ga veliki broj ljudi pamti upravo po imenima iz ovih kultnih serija.

Bez obzira na njegovu angažovanost u brojnim serijama i odlično odigranim ulogama, produkcijska kuća Televisa je prekinula ugovor sa Colungom, Navodno je razlog taj što je odbio par uloga u jednoj seriji.

Danas se mnogi slažu s time da on izgleda i bolje nego u mlađim danima. Nije poznato je li glumac trenutno zaljubljen i ima li djevojku, ali do sada niti jednom nije bio u braku, bez obzira na to što je ovako veliki zavodnik i zgodni ljepotan. Šta je razlog tome nije nikada otkrio za medije, a šta će biti u nastavku ostaje nam da otkrijemo.

Preporučeno