Kako dolazi ljepše vrijeme, tako se i većina žena trudi da što prije pređe u neku laganiju varijantu oblačenja, a to u svakom slučaju podrazumijeva i otvorenu obuću.

Dok tokom zime većina zanemari njegu svojih stopala, ljeti je to rijetko kad slučaj, kako niko ne želi da šeta plažom ružnih i ispucalih peta i stopala. Ako je i vama stalo do toga da izgledate besprijekorno, u našem današnjem članku vam donosimo trik koji mora da vam se svidi, kako svi tvrde da je njegova efikasnost nevjerovatna.

Ponekad nismo ni svjesni koje sve namirnice možemo koristiti za njegu naše kože, a jedna kombinacija za koju nikad ne biste pomislili da vam može pomoći kada su u pitanju vaša stopala jeste vodica za usta u kombinaciji sa sirćetom.

Ono što treba da uradite jeste da pomiješate jednu šolju vodice za ispiranje usta, zatim jednu šolju bijelog octa sa dvije šolje obične vode. U tu smjesu zatim stavite svoje noge, te ih držite tako narednih petnaestak minuta, a kada izvadite noge iz vode, iskoristite nešto od predmeta za uređivanje stopala kako biste uklonili mrtve ćelije.

Nakon toga ponovo operite svoje noge, ovaj put običnom vodom, te ih pustite da se lijepo osuše, a potom nanesite neku kremu koja će dodatno da hidratizira vašu kožu, kako će joj ovo sigurno trebati nakon ovakvog tretmana, koji možete slobodno da ponavljate koliko god budete imali potrebu za tim. Bit ćete oduševljeni, a sigurno bi se i vaši prijatelji obradovali da čuju za ovaj recept, pa ga podijelite s njima.