Dobro se sjećam da sam 26. januara ove godine, gledajući svoju sliku, pomislila: “Neću, ne mogu i ne želim da više izgledam ovako”, ističe 45. godišnja Željka Daković koja danas može ponosno da kaže da je za osam mjeseci skinula čak 50 kilograma.

Ogromna motivacija da smrša bili su joj sinovi 12. godišnji Marko i 9. godišnji Jovan.

“Plašila me je pomisao da mogu da dobijem moždani udar, infarkt ili slično oboljenje koje prijeti svim gojaznim osobama. A moja krvna slika pokazivala je da sve vodi da se tako nešto zapravo i dogodi”, poručuje ona.

Željka je inače porijeklom iz Banjaluka, a živi u Ulmu u Njemačkoj, ona je na visinu od 172 cm imala 124 kilograma kada je kazala: “Dosta je više!”

“Prije sam probala sve i svašta: čajeve, tablete, šejkove, mesnu dijetu, sve što bih čula od bilo koga. Ali bih brzo odustajala zbog toga što se poslije nekoliko mjeseci ništa nije dešavalo. Stagnirala sam i zbog toga sam odustajala. Vraćala stare kilograme, plus još par dodatnih kilograma”, priča nam.

Ona dobro pamti kako je okolina reagovala na njenu kilažu.

“Osjećala sam poglede drugih ljudi ili bih čula kako govore iza mojih leđa: “Kolika je žena čovječe!” ili “Vidi ovu!”. To boli, ali DO KOSTIJU boli. Ko je čuo tako nešto, zna šta govorim i kako sam se ja osjećala. Tješila sam se da imam višak kilograma zbog usporenog rada štitne žlijezde”.

Kako kaže početak dijete nije bio ni malo lak za Željku. Trebalo je da pobijedi navike kojih se držala cijeli svoj život, ali su njena želja i čvrsta volja bili iznad svega.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno