Vlasnik i direktor Pink Media Grupe Željko Mitrović najavio je da će emisija pod nazivom Zadruga biti ukinuta zbog preporuke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Jednostavno, nakon masakra od 3.5 ove godine, koji se desio u osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar” na Vračaru u beogradu, cijela javnost se digla protiv zadruge, jer su ubijeđeni da su trovali cijelu naciju, a posebno mlađu populaciju. 

I swam Mitrović je prije izvjesnog vremena ušao u Šimanovce, i svima zaprijetio da se više neće tolerisati nasilje i prostakluk, i da će svako biti diskvalificiran kada se to desi. Međutim, i on sam je bio svjestan da kada bi se to desilo, onda Zadruga više ne bi bila zadruga. Zato se on sinoć oglasio na svom oficijelnom Instagram nalogu, te je poručio i sljedeće: Na preporuku predsednika Aleksandra Vučića odlučio sam da odustanem od rijalitija „Zadruga“ u najkraćem roku, ne dužem od 10 dana. Mislim da je solidarnost Srbije i ocjena predsjednika značajnija od bilo kakvog ličnog interesa Pinka, ili bilo kojeg drugog interesa,” objavio je Mitrović na svom Instagram nalogu. Predsjednik je u večerašnjem obraćanju naveo da je razgovarao s Mitrovićem i zatražio da se reality show ukloni iz programa.

“Razgovarao sam i sa vlasnikom Pink televizije i rekao sam mu da jedan deo stanovništva Srbije smatra da televizijske emisije koje oslikavaju stvarnost nisu korisne. Razumijem njegov stav i stav publike, ali to sam tražio. Prije nego što možemo sjesti i razgovarati o stvarima, ove se zabrane moraju primijeniti na sve. Zamolio sam da taj potez napravi sam, ali da razmotri mogućnost da ga digne za nekoliko dana, ako to učini, vidjet ćemo je li sposoban za to ili ne. Spremni smo da razgovaramo o svemu, ali želimo da izbjegnemo vašu vladavinu bez elektora, da određujete može li netko imati televiziju ili ne, da eliminirate privatno poduzetništvo u Srbiji, da mijenjate članove vlade kako vam odgovara. Dalje, nema više države, a onda nema ni slobode ni naroda. Srbi će preživjeti. Naš narod će imati moćniji i jači ugled.” poručio je on. Vaša mišljenja o ovoj odluci? Pišite nam sve u komentarima…

Preporučeno