Žena imena Suzana Golubović je blogerica iz Niša koja je ovim trikom za brzu i laku pripremu zimnice oduševila veliki broj domaćica na društvenoj mreži Instagram.

Trik koji je podijelila, a koji je oduševio veliki broj ljudi, pokazuje kako ona istovremeno peče paprike i kuha džem te time štedi vrijeme koje je potrebno izdvojiti da bi se spremila zimnica.

Dva u jedan, kao što kaže Suzana, a ova caka, iako mnogi misle da je jednostavna, izazvala je čisto oduševljenje s obzirom da bi je se stvarno rijetko ko sjetio.

Njen post izazvao je ogroman broj komentara, a žene su i više nego oduševljene. Kao što je već i poznato ajvar je nezaobilazni dio svake zimnice. Ovaj recept za ukusni makednoski ajvr morate imati među svojim receptima.

Sastojci koji su vam potrebni su slijedeći:
– deset kilograma crvene paprike
– tri velika plava patlidžana
– pet dcl ulja
– so po želji i
– jedna velika kašika šećera

Postupak je slijedeći:
Prvo paprike ispecite u rerni te odmah poslije pečenja je stavite u plastične vrećice na nekoliko minuta kako bi omekšale a to će vam olakšati guljenje kore.Kad sse malo ohladi svaku papriku je potrebno da ogulite i očistite od sjemeni, te ih složite u jednu veliku cjeduljku ili mrežastu kompaktnu podlogu koja je izdignuta od površine kako bi se što bolje iscjedile, a potrebna su najmanje tri sata za cijeđenje. Patlidžane potom ispecite rerni, a onda ih na isti način kao paprike zadržite kratko u vrećice te ih onda ogulite.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno