Sapun koji je napravljen od peršuna za lice je nešto što će vam pomoći da svoje lice dovedete do savršenstva onom osnovnom njegom, a misli se na čišćenje.

Peršun za lice je jako dobar prirodni lijek, i to posebno ako vas muče fleke na licu i bubuljive ili jednostavno želite da ublažite bore. U ovom članku imat ćete priliku da naučite kako da za njegu svog lica sami napravite sapun od peršuna, koji će vam, nakon samo jedne upotrebe, postati vaš najbolji prijatelj.

Puno je debata među ženama na temu da li je sapun za lice nešto što treba da se koristi ili ipak ne. Ako gledate šta kupujete i birate prirodni sapun, mi uvijek kažemo DA.

Koje su to prednosti sapuna od peršuna?
On pruža mnoštvo antioksidanata koji smanjuju dejstvo UV zraka Sunca koji su osnovni razlog zbog kojeg koža stari prije nego što bi trebala.

Sapun od pešuna poboljšava cirkulaciju ispod kože, što dovodi do regeneracije ćelija i smanjenja tamnih podočnjaka. On reguliše PH vrijednost kože i spriječava izbijanje mitisera i akni. Djeluje potpuno protivupalno i smanjuje iritacije kože lica ako ih imate.

Gdje da nabavite ovaj sapun?

Pa, jednostavno, napravite ga!

Ne brinite, evo vam i recept:
– 125 ml infuzije peršuna
– 125 ml infuzije zelenog čaja
– 20g mlijeka u prahu
– 20g ovsene kaše
– 50g meda, odnosno dvije kašike
– 60g glicerinskog sapuna

Priprema ne zahtijeva da budete neki posebni hemijski stručnjaka, a treaju vam samo modle za sapun i drvena kašika.

Preporučeno