Uvrijeđene komentatorice su je prozvale da je zaglavila u prošlom vijeku te da je to što ona čini nazadno i loše za vrijeme u kojem se žene bore za jednakost.

Žena po imenu Brooke Smith uz Australije ima supruga i četvero djece, ona se brine o kući, ali i o tome da njen muž svako jutro ima ukusan doručak, zbog toga ustaje u pola pet ujuto kako bi mu ga pripremila.

“Ne idem u krevet dok svima ne pripremim obrok za sljedeći dan, odjeću, dok kuća nije čista i suđe oprano. Katkad idem u krevet u 21, a ponekad i u ponoć, ali uvijek ustajem u isto vrijeme, odnosno, u pola pet, kako bih napravila doručak mužu i skuhala mu kafu, a onda popila svoju šoljicu i oprala kosu u miru i tišini, obavila svoj trening, meditirala i spremila se za dan koji je predamnom. Sretna mama znači i sretna porodica. Činite ovo čak i kada se osjećate lijeno i bit ćete zadovoljni ostatak dana”, napisala je Smith u Facebook grupi “Mums Who Cook, Clean and Organise”.

Žene je baš i nisu pdoržale.
Nije trebalo dugo da na njenu objavu reaguju i neistomišljenice, koje su Brooke prozvale da je zaglavila u prošlom vijeku te da je to što ona čini nazadno i jako loše za vrijeme u kojem se žene bore za jednokost između spolova.

“Lijepo je to sve što radiš, ali u mom braku smo oboje jednaki. Muž radi cijeli dan pa i dalje čisti, kuha i brine se o našoj djeci”, “Moja mama radila je ovo isto za mog tatu, ali on je rođen 1929., a ona 1931. godine. Sada je 2020. godina. Moj suprug sam pere odjeću, a djeca sama sebi prave doručak”, neki su od komentara na praksu ove supruge i majke.

“Uvijek postoje pozitivni i negativni komentari, a veliki broj žena misli da živim kao u pedesetima i da ne bih trebala takve stvari činiti za supruga. Smatram, ako neko radi na suncu cijeli dan, da je najmanje što mogu učiniti skuhati i počistiti. Mislim da smo sretnija porodica baš zbog tih tradicionalnih stvari koje radimo”, zaključila je mlada Australka.

Preporučeno