Sheikha Moza bint Nasser je ime dame savršenog stila, supruga je katarskog emira i jedna od njegove tri žene.

Ovu ženu krase elegancija, stil i sofisticiranost.

Ona je postala supruga katarskog emira sada već davne 1977. godine, kada je imala samo 18 gdina. U ovo vrijeme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa je dobila devet godina poslije udaje.

Moza svoje znanje sjajno primjenjuje u praksi, aktivna je u velikom broju organizacija, kao što je Arapska semokratska organizacija, Organizacije za obrazovanje, nauka i razvoj zajednice kao i raznih programa za pomoć djeci.

Njen rad je značajan u Katar fondaciji, kojom upravlja upravo njen suprug, a koji je izgradio Grad obrzaovanja u Dohi i doveo u Katar američke fakultete. Ona je u Gazi pokrenula izgradnju velikog broja obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena ima čak sedam počasnih doktorata.

Ipak, i pored toga, njena najvažnija titula su svakako njena djeca. Ona ima dvije prelijepe kćerke i čak petoricu sinova. Moza je svjetsku javnost privukla svojim besprijkornim stilom.

Kaže da je za nju najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete katarskog vladala, proglašen je za prijestolonasljednika i upravo on nosi titulu sadašnjeg emira.

Čak ju je i Vogue uvrstio u pet najbolje obučenih žena na svijetu. Ona 365 dana u godini oblači komade samo visoke mode poput Chanel, Dior i slično tome.

Kuouje odjeću koja košta između 20 i 30 hiljada dolara, a specijalno dizajnirana odjeća za nju dostiže cijenu i do stotinu hiljada dolara.

Preporučeno