Zbog trenutne pandemije korona virusa, skoro čitava ekonimoja na svjetskom nivo je stala a turističke zemlje koje najveći dio prihoda ostvaruju putem turizma već sada vide katastrofalne posljedice mjera koje su preduzete u čitavom svijetu. Među te zemlje spada i susjedna Hrvatska, koja ja u notmalnim vremenima svoju turističku sezonu započinjala upravo oko ovdašnjih blagdana odnosno Uskrsa. Međutim, ove godine prognoza za prihod od turizma predviđa crne vijesti.

U ovom trenutku Hrvatska može jedino da spasi svoju turističku sezonu ukoliko se dozvoli međunarodno putovanje u međuvremenu, i da se cijene drastično smanje, u odnosu na prethodne sezone. Čak su i sami Hrvati koji žive u unutrašnjosti, godinama se žalili na previsoke cijene na primorju i ćeina ih nije mogla sebi priuštiti odlazak na more. Čak i oni koji jesu, iznenadili su se nivoom usluga koje su tamo vidjeli. Čak i situacija o kojoj ćemo danas pisati u nastavku članka, iznenadila je mnoge. Na fotografijama koje je napravila jedna turistkinja iz Češke, možemo vidjeti kako joj je mnogo zasmetalo to što pojedinci svoja auto parkiraju na plaži pokraj samog mora.

Oni bez ikakvog obzira pram drugim ljudima, dovezu svoje limene ljubimce doslovno do vode a pri tome prolaze ljudima pored glava koji se sunčaju na obali, međutim niko od nadležnih organa nije reagovao na ovo. Nadamo se da će se u narednom periodu standardi i pravila malo pooštriti, a cijene spustiti, jer u protivnom plaće da ostanu poprilično puste.

Preporučeno