Korona virus je zašao u svaki dio planete zemlje, a od početka izbijanja pandemije, zaraženo je preko 2 miliona ljudi, a do sada je preminulo skoro 150.000. Naravno, svima nama je žao onih koji su se zarazili, i iskreno se nadamo kako će se na kraju uspješno oporaviti. Međutim, to se ne može reći za mještane jednog sela koji se nalazi nedaleko od Beograda, u kojem je jedna djevojka pokušala da izvrši samoubistvo. Naime, razlog ovom teškom djelu je bila činjenica da je ona zaražena korona virusom.

Iako to nije opravdan razlog da se digne ruku na sebe, ono što joj je njena okolina priredila, sigurno da jeste. Naime, ova se djevojka zarazila preko svoje majke koja više od 20 godina radi u Specijalnoj ortopedskoj bolnici u Beogradu kao medicinska sestra. Osim nje i njen majke, njen otac i mlađa dva brata su također zaraženi, zbog čega su svi stavljeni u izolaciju od ostatka sela u svojoj kući, te nisu u mogućnosti da izađu van svog dvorišta. I dok se ona i njena porodica pridržavaju pravila, mještani ovog sela su iskoristili priliku, pa su se počeli okupljati ispred njihovog dvorišta i provocirati.

“Svaki dan, od ranog jutra su se naše prve komšije počele okupljati, ljudi sa kojima smo se do jučer družili, igrali i ispijali kafe. Tako oni stoje ispred dvorišta i smiju nam se, pa čak nekada znaju da imitiraju i majmunke krike. Kada je moj mlađi brat jučer izašao da donese nešto iz vikendice, jedna od komšinica ga je gađala bananom. Tu torturu ne mogu više da podnesem. Stid me je što moji roditelji moraju ovo da proživljavaju, iako su prema svima uvijek bili dobri. Pokušala sam da sebi oduzmem život, ali me je majka u tome spriječila. Ne znam više šta da radim.

Preporučeno