21. godišnja Snežana Zindović je bila i na kiseoniku zbog korona virusa, a usred Arene se onesvjestila kad je konačno dobila menstruaciju.

Sada je ona u studiji doktora Bojović Jović iz „Narodnog fronta“ kako bi ispitala uticaj korona virusa na reproduktivno zdravlje.

Studentkinja Snežana Zindović ima 21 godinu i njen prvi menstrualni ciklus po dobijanju korone kasnio joj je čak dvije sedmice. Ona je pomalo uplašena za svoje zdravlje jer još ne zna kakve će posljedice ostaviti korona virus i da li će se boriti za potomstvo, te savjetuje djevojke.

– Još 25. juna sam dobila temperaturu, bris rađen dan kasnije i bio je pozitivan. U početku nisam imala neke teške tegobe, niti simptome, međutim vrlo brzo se stanje pogoršalo, jedva sam disala i zbog obostrane upale pluća smještena sam u privremenu kovid bolnicu u Areni. Dobijala sam antibiotike, hlorokin i vitamine. Menstruaciju je trebalo da dobijem prvog jula, a bila je tek, dvije sedmice kasnije, odnoso 14. jula, dok sam bila u bolnici. To jutro sam osjećala puno veću iznemoglost nego prethodnih dana i baš jake, jake bolove. Inače, u ciklusu nemam nikad nikakve bolove. Krenula sam do toaleta, ali samo mi se zavrtilo u glavi i sručila sam se na pod. Istog trenutka su me povratili, ali i stavili na kiseonik taj isti dan dan. Što se tiče saturacije, baš mi je oscilirala – ispričala je za Kurir Snežana i dodala da je taj ciklus bio baš obilan kao ni jedan prije, a imala je inače, redovne cikluse svaki mjesec.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno