Policija u zapadnonjemačkom gradu je stavila lisice na ruke muslimanki sa hidžabom pred njim djetetom te su je oborili na zemlju, zbog toga što nije nosila masku, sve to pokazuje video snimak koji je nedavno postao i viralan.

Prema video snimku koji su snimili prolaznici u gradu Wuppertalu, sedam policajaca bilo je ispred zgrade iz koje je žena izašla nakon posjete stomatologu.

Na videozapisu se lijepo vidi kako dva policajca stavljaju ženi lisice na ruke ispred njenog djeteta, obaraju je na zemlju i pritiskaju je, dok ona vrišti za pomoć.

Kad je policija pokušala spriječiti prolaznike ad to snimaju, jedan od njih je rekao slijedeće:
“Nemate me pravo spriječiti da snimam ovaj video, telefon je moj. Mogu vam samo dati broj svog advokata”.

Isto tako, snimak pokazuje kako radnik stomatološke ordinacije dok izlazi iz ordinacije govori da je ono što policija radi zapravo zločin. Dok slučajni prolaznici na snimku jasno izražavaju svoje protivljenje, policija ženi skida lisice i pušta je te odlazi isto kao da se ništa nije dogodilo.

Prema informacijama žena kojoj je policija stavljala lisice na ruke je rođena u Njemačkoj, i prešla je na islam.

Ova žena koja je očigledno šokirana ovim incidentnom, navodno bi trebala podnijeti krivičnu prijavu protiv policije ovog grada.

Mnogi prolaznici su ostali šokirani njihovim postpukom, ženu su doslovno bez ikakvog razloga istraumirali, kao i njeno dijete, ali na svu sreću sve se dobro završilo, mada je žena vjerujemo proživjela veliku traumu.

Preporučeno