Svakodnevno možemo da zateknemo neku smiješnu i neobičnu situaciju koja može da se pojavi iznenada.

U ovom članku pišemo o baš jednoj takvoj. Naime, radi se o jednoj djevojci koja je mnogima zapala za oko. I vi se sigurno pitate zbog čega se to desilo, ali kada pogledate fotografiju shvatit ćete o čemu se zapravo radi.

Jedna djevojka je na internetu postala jako popularna. Razlog njene popularnosti je slika na kojoj se nalazi ona dok stoji pored oješačkog prelaza u centru Beograda.

Ona je naime, kao i svaka normalna osoba htjela da pređe ulicu, ali su svi gledali u njena stopala. Ono što je svima zapalo za oko jeste to da je na nogama nosila opanke.

Iako je riječ o nacionalnom obilježju i o srpskoj tradicionalnoj obući, u vremenu kao što je danas je skoro pa nemoguće da na ulicama naših gradova vidimo da neko nosi opanke, osim kada se radi o organizovanju folklorne priredbe.

Jasno je zašto je ljudima neobično kada su vidjeli nekoga ko nosi opanke, a pogotovo zato što ih je nosila jedan mlada djevojka i to u samom centru Beograda. Međutim, lijepo je vidjeti da se neko ne stidi svoje tradicionalne nošnje i da je sa ponosom nosa. Svi su ovu djevojku u komentarima podržali i govorili su da je jako simpatična u ovoj nošnji, pa je tako osoba koja je postavila sliku napisala u opisu sljedeće:

“Kad znaš ko si i kome pripadaš, onda ti sele i srpski opanci prelijepo stoje”.

Preporučeno