Zlatan Ibrahimović je jedna od legendi fudbalske igre. Iako je praktično legenda švedskog nogometa poznato je da je Ibrahimović porijeklom Balkanac i da ga na Balkanu mnogo poštuju zbog njegovih korijena. Iako je sada već na zalasku karijere i dalje ima magiju u nogama. Zanimljivo je da je sada napravio jedan potez koji je oduševio Balkance. Naime Ibrahimović je prilikom oblačenja u svlačionici svoga kluba pustio pjesmu Halida Bešlića Vraćam se majci u Bosnu.
Treba napomenuti da je Zlatan istakao da mu je Halid omiljeni balkanski pjevač. Pored toga Zlatanov otac Šefik je porijeklom iz Bosne dok je majka Jurka Hrvatica. Zanimljivo je da je on opisao video kao Povratak na posao. Inače, Ibra je odlučio da u Americi provede još jednu sezonu gdje je jedna od najvećih zvijezda.

Jusuf Nurkić je komentarisao ovu Ibrnu objavu a i mnogi drugi sportisti sa Balkana.

LA Galaxy, također poznat kao Los Angeles Galaxy, je američka profesionalna fudbalska franšiza sa sjedištem u predgrađu Los Angelesa u Carsonu u Kaliforniji, koja se natječe u MLS-u kao član zapadne konferencije. Klub je počeo da igra 1996. godine kao jedan od osam članova charter lige.

Galaxy je osnovan 1994. godine i vlasništvo je Anschutz Entertainment Group. U svojim ranim godinama, klub je igrao svoje domaće utakmice u Rose Bowlu u Pasadeni, Kalifornija. Od 2003. godine sviraju u Parku zdravlja Dignity Health u Carsonu u Kaliforniji. Tim drži rivalstvo sa San Jose Earthquakes-om u Kaliforniji i koristio je da igra SuperClasico protiv gradskih rivala Chivas USA pre nego što je tim savijen 2014. godine. .

Franšiza je najspremniji klub Major League Soccer, sa rekordnih pet MLS kupova, četiri štita navijača i dva američka kluba. Open Cups. Klub se pojavio u rekordnih devet MLS kupova, a osvojio je naslov zapadne regularne sezone osam puta. U 2017. godini klub je dodao sumnjivu MLS Drvenu žlicu u svoj trofej za završnu donju tablicu MLS lige. U međunarodnoj utakmici, ekipa je osvojila CONCACAF Champions Cup 2000. godine, jedan od samo dva američka kluba, zajedno sa D.C. United, da pobedi na regionalnom turniru.

Preporučeno
Loading..