Vesna Zmijanac je svojevremeno bila jedna od najatraktivnijih žena u Jugoslaviji. Danas se Zmijančeva se međutim danas ne pojavljuje previše u medijima te ne privlači ogromnu medijsku pažnju međutim nekada je bila jedna od glavinih riba na estradi. Ona je svojevremeno svojim izgledom i tijelom prašila i žarila širom Juge.

O Vesni i njenom perfektnom tijelu se i danas govori a o kakvim fotkicama je riječ je najbolje da vidite sami i procijenite kakva je to paklena ribica bila.

O tijelu:

Ljudsko tijelo je struktura ljudskog bića. Sastoji se od mnogo različitih tipova ćelija koje zajedno stvaraju tkiva i zatim organske sisteme. One osiguravaju homeostazu i održivost ljudskog tijela.

Sastoji se od glave, vrata, trupa (uključujući grudni koš i trbuh), ruku i ruku, nogu i stopala.

Proučavanje ljudskog tijela uključuje anatomiju, fiziologiju, histologiju i embriologiju. Tijelo se anatomski mijenja na poznate načine. Fiziologija se fokusira na sisteme i organe ljudskog tela i njihove funkcije. Mnogi sistemi i mehanizmi su u interakciji kako bi održali homeostazu, sa sigurnim nivoima supstanci kao što su šećer i kiseonik u krvi.

Tijelo proučavaju zdravstveni stručnjaci, fiziolozi, anatomi i umjetnici kako bi im pomogli u njihovom radu.

Ljudsko tijelo se sastoji od elemenata, uključujući vodik, kisik, ugljik, kalcij i fosfor. Ovi elementi se nalaze u trilionima ćelija i ne-ćelijskim komponentama tela.

Odraslo muško tijelo je oko 60% vode za ukupni sadržaj vode od oko 42 litre. Sastoji se od oko 19 litara vanćelijske tekućine, uključujući oko 3,2 litre krvne plazme i oko 8,4 litara intersticijalne tekućine i oko 23 litre tekućine unutar ćelija. Sadržaj, kiselost i sastav vode unutar i izvan ćelija se pažljivo održavaju. Glavni elektroliti u vodi izvan ćelija su natrijum i hlorid, dok su unutar ćelija kalijum i drugi fosfati

 

Preporučeno
Loading..