Svi mi pogrešno koristimo ovu laticu, a evo koja je njena prava svrha.

U bilo koju kuhinju da uđete, ukoliko ušetate u kuhinju i otvorite ladicu na dnu šporeta, tamo ćete zateći neke plehove i sve ostale stvari iz kuhinje koje ne koristimo baš toliko često.

Ali, iako se ovo čini da je jedina moguća namjena, ustvati joj je svrha koju su joj dodijelili veliki broj proizvođači svih šporeta potpuno drugačija.

Naime, ova ladica ustvari služi tome da održava temperaturu jela koje ste pripremili. Onda kada pripremite veći porodični ručak ili uopšte okupljate malo veći broj ljudi, pa čekate da se svi okupe kako bi gozba, ručak ili večera počeli, upravo tu treba da stavite svoje jelo kako bi bilo idealne temperature koliko god da gosti kasne.

A u svakom uputstvu koje dolazi uz svaku rernu, odnosno električni šporet, a koje relano niko od nas ne čita, vezano za ovu ladicu piše ovako: Topla ladica koja čuva temperaturu tople hrane na temperaturi koja je idealna za samo posluživanje. U nju uvijek stavljajte vruću hranu, zbog toga što ona ne služi za podgrijavanje hrane. Hladan obrok ili obrok na sobnoj temperaturi ne može da se ugrije ili kuha u ovoj ladici, za to ladica nije namjenjena.

Dakle, kako bi ladicu koristili na pravilan način, nemojte u nju ubacivati razne stvari koje ne koristite baš često, nego tu čuvajte hranu koja treba da ima određenu temperaturu, odnosno toplinu. Nećete ništa pogriješiti, ali ova ladica ipak služi za nešto drugo.

Preporučeno