Često nam govor tijela otkriva puno više od riječi koje čovjek može pažljivo da bira i da prilagodi situaciji u kojoj se trenutno nalazi.

Kako da znate kada je ono što vam govore zapravo pouzdano i istinito, a kada vas lažu? Riječi mogu da budu neistine, ali govor tijela nikada ne laže, zbog toga što je to obično nešto što se adi podsvjesno.

1. Koji od šefova ne misli ono što kaže?

Tačan odgovor je šef koji se nalazi u sredini, zbog toga što su prekrštene ruke odraz nesigurnosti.

2. Koji od tri momka se trudi da flertuje?

Tačan odgovor je momak u sredini, on svojim govorom tijela pokazuje da želi da flertuje sa djevojkom. Zbog čega? Zato što je dodirivanje kose često znak flerta, tačnije znak da nam se sagovornik dopada.

3. Kojoj djevojci je neprijatno?

Tačan odgovor je djevojka koja ima prekrštene ruke na slici. Prekrštene ruke, odnosno zatvorene ruke, ukazuju na to da se osoba ne osjeća prijatno u vašem društvu, bar sad za sada.

4. Koja od tri djevojke je uznemirena?

Tačan odgovor je djevojka koja se nalazi u sredini. Dodirivanje vrata je gest koji ljudi koriste kada su uznemireni i kada žele da smire svoje emocije i da spuste malo loptu.

5. Kome je razgovor dosadan?

Odgovor je djevojka koja se nalazi u sredini. Zato što naslonjena ruka na bradu ukazuje na to da vas djevojka skoro i ne sluša.

Preporučeno