1961. godine 12. novembra, rođena je najbolja gimastičarka svih vremena, a to je legendarna Rumunka Nadia Comaneci.

Nadia Comaneci je možda najpoznatija gimnastičarka koja se ikada takmičila u oblasti sporta. Oluja je 1976. godine osvojila na Olimpijskim igrama, osvojivši sveukupno  i zaradivši prvih deset godina u Olimpijskoj povijesti i to sa samo 14 godina.

Nadia Comaneci ima dva poteza koji su joj nazvani na neravnim rešetkama, od kojih je jedan toe-on, pola- skretanje na stražnji flip skidati (u 0:30) dok je drugi puštanje potez (baci na zapetljan prednji flip na 0:13), koji je još uvijek ocijenjeno na visokom nivou težine i dan danas.

Ona i Conner su vlasnici akademije Bart Conner Gymnastics i isto tako su uključeni u časopis International Gymnast, Perfect 10 Productions, Inc. (televizijske produkcije) i Grips, itd. (Gimnastika) Comaneci isto tako podržava Nadia Comaneci Gymnastics School u svom rodnom gradu u Onesti, odnsno u Rumuniji.

Ona je bila prva savršena desetke na Olimpijskim igrama, najmlađa šampionka u historiji gimnastike, petostruka osvajačica zlatne medalje na OI, višestruka prvakinja kako Evrope tako i svijeta, neponovljiva Nađa.

Nadja se udala za legendarnog Barta Conerom, kojeg je i upoznala još na Olimpijadi u Montrealu. Poslije godinu i po dana prijateljstva između njih dvoje se rodila ljubav. Bart je pozvao Nadiju da se preseli kod njega u Oklahomu i predložio joj da zajedno otvore školu u kojoj bi obučavali gimnastičare.

Tada su oni počeli živjeti zajedno, započeli su posao i to je ujedno bio najsretniji period u Nadijinom životu.

Ovako ona izgleda danas:

Preporučeno