Jedan od glavnih producenata i menadžera Grand produkcije je Žika Jakšić i čelni čovjek muzičkog šoa Zvezde Granda koji se prikazuje od 2003. godine.

Osim Zvezda Granda, osmislio je i takmičenje za malo starije, a to je Nikad nije kasno. Njegov put do uspjega nije bio ni malo lak, a njegova životna priča je, malo je reći, zanimljiva.

Rođen je 1964. godine u Aleksandrovcu Župskom, dobio je ime Saša zbog toga što je njegov kum nije želio da ga svi zovu Aca. Ali, njegovim pravim imenom zovu ga samo roditelji, kum ali i jedan prijatelj.

Nadimak Žika je dobio u toku svoje fudbalske karijere. Dakle, često je suzama reagovao na poraze na terenu dok je bio strastveni fudbaler, a njegovo izražavanje emociaj su mnogi miješali sa žičanošću, pa je tako ostao Žika, kako je to i otkrio jednom prilikom.

Počeo je da studira na Fakultetu za fizičku kulturu, ali taj fakultet nikad nije završio. Žika je itekako zarađivao za život sa bendom Ritam srca, a u Njemačkoj je kratko imao dobru karijeru.

– U Njemačkoj sam sebi izmislio posao, dakle, bio sam jedini legalni distributer CD-ova. Poslovao sam i sa izdavačkim kućama „Zam“, „Renome“ ali i „Južni vetar“. Dolazili su i Boba Živojinović i Saša Popović kod mene tamo u Njemačku, a sve je počelo zbog jednog strašnog loma. Imao sam nevjerovatan pad, bio sam ispod nule, pa sam se sada i razveo i u tom periodu, 2000. godine, počela je da se rasipa i moja grupa „Ritam srca“, u kojoj sam bio basista.

Preporučeno