Veliki broj ljudi se plaši pauka pa ih uništavaju kako znaju i umiju. Pauci prave mreže zbog koej nam dom izgleda kao da je prljav i neodržavan. Međutim, kućni pauk je bezopasan i rijetko kada će vas ujesti dok budete spavali.

ALi, vjeruje se da je loše ubijati paukove jer oni po nekim starim pričama donose pare. Sada su naučnici kažu da paukove ne treba ubijati ali iz drugog razloja, oni su veoma važni članovi i žitelji naše okoline. Oni pomažu da se sredina održava čistom i da sve funkcioniše u najboljem redu. Tako da koliko god da vaš dom bude čist, uredan i bezjedan, ovi mali stvorovi mogu da uđu unutar vašeg doma. To može da budu paukovi ili njihova hrana. PAukovi zaslužuju da budu u vašem domu jer oni jedu jako prljave stvari u vašem domu koje zaista ne želite da vidite u vašoj blizini. Također, nekada oni pojedu i druge paukove. u našem domu najčešće dolaze bezopasni paukovi, i nema doma koji nema ni jednu pauka koji se kriju i vrebaju svoj plijen iz nekog čoška. Ono što je najkorisnije što oni rade jeste što ubijaju insekte koji prenose razne bolesti, a najviše komarce i muhe. Nisu u našem domu kako bi nas pojeli, već da zaštite od drugih insekata koji mogu da nam naude. Ako uništite pauka, vi ste ubili nevino stvorenje koje nije imalo nikakvu lošu namjeru.

Tako kada bismo ubili sve paukove, mi bi napravili veliku pometnj i tako ugrozili lanac ishrane. Aranhobija je česta pojava i nije nikako strašna, a ponekad od nje pate i sami entimolozi, a to je čuda osjeća i kada pauk hoda po vašem tijelu. Samo je potrebno da se pazite opasnih pauka koji spadaju u opasnu vrstu, dok su kućni skroz u redu.

Preporučeno