Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo baziramo na segment zdravlja koji je itekako bitan za svaku osobu. Svi mi pomalo zanemarujemo naše zdravlje, koje je u stvari i najbitnije, a retko ko da i u radi bilo kakve nalaze u 6 meseci, što je definitivno preporuka svakog doktora. Kasnije, kada se čovek razboli, jednostavno sve krene nizbrdo i onda se moraju sipravljati krive drine. 

Mi danas govorimo o jednom simptomu, koji zna da bude i više nego uobičajen kod nekih osoba, a radi se o čestom buđenju tokom noći. MIslite li da je to normalna pojava? Ako ostanete sa nama do samog kraja članka, dobićete odgovor i od samih stručnjaka na ovu temu. Naime, ako vas u sred noći budi puna bešika, onda to po mišljenju stručnjaka može da bude i šećerna bolest, i to definitivno nije stvar koja se treba zanemariti. “Ako imate problema sa srcem, vaše srce i cirkulacija postaju manje funkcinalni i možete da primietite otekline oko gležnjeva. Kada ležite ili su vam stopala podignuta, tečnost se apsorbira u vaš krvotok. To povećava potrebu za mokrenjem noću”, objasnili su stručnjaci.

Također, i problemi sa srcem mogu da budu i više nego učestali uzrok da se dižete jako puno puta iz kreveta tokom noći. “Visok nivo šećera u krvi povećava žeđ, pa možete piti više nego inače, a to dovodi do česte potrebe za odlaskom na WC. Takođe, šećer zna da iritira bešiku uzrokujući češće mokrenje“, napominju stručnjaci.

Preporučeno