Danas je jako teško da održavate telesnu masu, jer je dosta hrane koju jedemo puno šećera kako bismo se navukli na nju, a dosta hrane je i poskupilo na Balkanu. Očito je da smo pokupili dosta sa Zapada kad je u pitanu stil življenja i očito je da nam to ne ide baš u prilog.

Kada su u pitanju amerikanci, to su ljudi sa najvećim postotkom pretilih osoba na celoj planeti, a tad se trend širi sada i kod nas. Veliki broj isprobava nekakve dete ili kupuje skupe tablete, preparate i zamenu za hranu, a nisu ni svesni da ništa od toga zapravo nije ni najmanje potrebno.

Tako je jedan od čuvenih lečnika s naših prostora koji je prisutan u medijima je dr. Saša Plečević koji je nedavno podelio svoj doktorski savez za zdraviji život i efikasno mršanje. Otkrio je da nije nemoguće smršati 15 do 20 kilograma unutar jednog meseca, ali činjenica je da je preporučeno mrštati oko 4 do 5 kilograma po mesecu. Međutim, bilo kako bilo, doktor je odlučio da sa nama podeli savet oko vremena kada jedemo i kako raspoređujemo obroke, jer to igra najveću ulogu nego smo prethodno mislili i znali. Savet je da se do 9.00 časov a doručkuje pa tek da se onda jede neka manja užina oko 12.00 časova.

Potom, za ostatak dana predlaže sledeće, u 15.00 časova treba ručati, a oko 18.00 pojesti malo povrća kao zdravu užinu ili eventualno pola sata pre večere. Večeru treba jesti u periodu između 19.00 i 20.000 časova i nakon toga više ne jesti. Za još efikasnije mršanje treba gledati i kalorije koje se unose. Koje je vaše mišljenej o ovome? Da li vi imate problema sa debljinom?

Preporučeno