Prošle sedmice smo već nekoliko puta pisali o vremenskim rpilikama koje se očekuju u junu mjesecu. Već su nam javili iz RMHZ-a da možemo da zaboravimo na ljeto bar neki period jer ono što nam slijedi više se ne viđa samo u oktobru i novembru. Očekuju nas znatno niže temperature zraka sa puno vjetra i kišnih intervala, a to se nikako neće svidjeti onima koji vole ljeto i sunce.

Tako je rano jutros  Republički hidrometeorololiški Savez Srbije pojavio se sa novom informacijom, a ona glasi da se u iduća dva sata očekuje veliko nevrijeme praćeno sa dosta kiše. Oni su odmah izdali žuti metero alarm koji će da bude na snazi cijeli dan, pa tako ako planirate negdje da idete ovo poslijepodne, obavezno je da ponesete sa sobom kišobran i da pokušate smnjiti kretanje na otvorenom. Dok sa druge strane Auto moto savez Srbije je izjavio ovo jutro da se saobraćaj odvija bez ikakvih zastoja osim u nekim dijelovima zemlje. Ali, ovo upozorenje važi za sve one koji su krenuli na neke duže relacije, da pripazite zbog same kiše koja je na pojedinima dionicama jaka i može da smanji vidljivost pa čak i na 10 metara.

Kada su u pitanju granični prelazi, tamo nema nekih velikih zadržavanja i sve protiče bez problema i po svim protokolima. Dok se na Horgošu čeka i do 2 sata, dok je na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija manje zadržavanje negdje oko 60 minua. Šta vi mislite da li ćemo imati ljeto ove godine? Pišite nam u komentare.

Preporučeno