Svima je u regiji i više nego poznato, da šta god dotakne Željko Mitrović, to se pretvara u zlato, i da je poznat po tome da ima savršeni njuh za dobre projekte. Međutim, da je i on čovek od krvi i mesa, pokazuje i podatak da je nekada davno odbio seriju “Selo gori, a baba se češlja”, kojoj nije dao priliku, a postala je možda i najpopularnija TV serija u Srbiji, ali i celoj regiji u poslednjih 20 godina. Podsećamo, ova serija prati presmešnog Radašina, kao i Zlatana i Milašina, u izmišljenom selu Petlovac pored Morave. Verujemo da se i dan danas Željko Mitrović kaje zarad svega.

Kako danas priča Radoš Bajić, celi projekat je prvo ponuđen Željku Mitroviću i Pinku, ali je on u tom trenutku mislio da projekat nije vredan pažnje, te ga je glat odbio. Onda su se oni obratili RTS-u, koji mu je dao šansu, i definitivno nije pogrešio. “Među ostalima, Željko je krstio i dosadašnjeg Mitrovića, tvrdeći da mu je to jedan od najvećih promašaja i pogrešaka u karijeri. Uz izvjesnu verovatnost da ću tamo imati priliku, s njim smo imali prve razgovore koje je on odbio. “Selo gori” je trajao deset godina, došli smo do 101. epizode i stali kad nismo mogli više” ispričao je Radoš Bajić.

Ono što je jako zanimljivo za reći je i to, da je Željko Mitrović nakon svega toga priznao da mu je to najveći poslovni promašaj u celoj karijeri, što on jako teško zna uraditi-priznati neku svoju veliku poslovnu grešku.

Preporučeno