Pjevačica Tina Turner preminula je u 83. godini,izjavio je njezin predstavnik za medije, te je rekao jako kratko u izjavi sljedeće riječi: “Tina Turner, ‘Kraljica rock and rolla’ preminula je danas u 83. godini nakon duge bolesti u svojoj rezidenciji u Kusnachtu u Švicarskoj”. Anna May Bullock najpoznatija je kao Tina Turner, a bila je i uspješna pjevačica. Svojim izuzetnim i jakim vokalom osvojila je svjetsku publiku. Američka pjevačica i glumica koja ima švicarsko državljanstvo od 2013. godine, a imala je karijeru dugu preko 60 godina. Njezina postignuća, popularnost i brojne nagrade doveli su do toga da je zovu kraljicom rock and rolla.

Tina Turner započela je svoju glazbenu karijeru u dobi od 19 godina, 1958. godine kao pjevačica i prateći vokal u grupi Kings of rhythm, uz Ikea Turnera, prva njena pjesma, “Mala En” (Little Ann), objavljena je kao singl. Godine 1960. postala je poznata široj javnosti kao Tina Turner kada je sudjelovala na koncertu s Ikeom Turnerom. Godine 1962. udala se za njega, a zajedno su bili više od tri desetljeća, sve do gorkog razvoda 1978. Njihov brak bio je obilježen velikim nasiljem, ali i maltretiranjem sa njegove strane, što je popularnu pjevačicu na kraju natjeralo da pobjegne od njega. Otišla je s brojnim hitovima, pohvalama i nastupima koje će publika pamtiti. Osim toga, smatrana je ženom s najatraktivnijim nogama u svijetu šou biznisa. 

Tina je imala dva sina: Craiga, rođenog 1958., iz veze s Raymondom Hillom, saksofonistom iz Ikinog benda, a Ronalda, rođenog 1964., iz veze s Ikom. Prvi sin je rođen prije njezinog braka s Ijkom, koji je tajno vjenčan u Meksiku 1962. Unatoč tome, jedino se brak između Tine i Ika smatrao legitimnim, jer se Iko nije zakonski rastavio od svoje prve žene. Nakon proživljenih traumatičnih bračnih odnosa nije imala značajnijih ljubavnih veza, sve dok 1985. godine na londonskom aerodromu nije susrela Ervina Bacha, najslavnijeg njemačkog glazbenika i direktora EMI-ja, sa kojim je do smrti živjela u Švicarskoj.

Preporučeno