U nastavku današnjega članka malo govorimo o brzoj vožnji, koja je itekako prisutna u celoj regiji Samim time, imamo sve veći broj saobraćajnih nesreća, koje u nemalom broju slučaja dovode do smr*nih epiloga. Mi danas govorimo opresretačima u Srbiji, koji odrađuju jako težak posao sa više neodgovornim vozačima kojih je sve više i više.

Dalibor Jovanović ima 43 godine, koji je saobraćajn policajac već dugi niz godina, a radi posao motocikla presretača. “Osnova svega je da ste policajac i da imate A kategoriju. Ukoliko imate ličnih afiniteta prema motorima, potrebno je najpre da završite kurs na poligonu. Nakon toga, potrebna je preporuka starešine i besprekorni radni dosije i tek tada se ulazi u konkurenciju za presretača na motociklu”, objašnjava Jovanović za Informer.

Kako je on dalje naveo, njegova sezona kreće od marta meseca, a u zimskom terminu rade svi zajedno popularno “kondicioniranje”: Imaju i privatne časov i to od strane instruktora iz BMW-a, a to je p onjegovm mišljenju neprocenjivo iskustvo. “Sve je isto osim što smo mi na civilnim motorima, a oni u civilnim automobilima. Kad uočimo prekršaj, preteknemo to vozilo i svetlosnim i zvučnim signalima obaveštavamo vozača da se zaustavi.

Dešavalo se da prilikom preticanja nekog vozila u prekršaju, ti vozači misle da smo civili i da hoćemo da se trkamo s njima, pa još i dodaju gas. Tek kada vide svetlosnu signalizaciju shvate o čemu je reč.”, dodao je on kroz smeh. Najbolja situacija je kada je zaustavio čoveka iz Bosne, koji je sa porodicom krenuo na more, a pošto je debelo prekoračio brzinu, platio je odmah 120.000 dinara kazne. Sagnuo je glavu i rekao da je to to što se tiče godišnjeg, i da se komotno mogu vratiti kući u Bosnu.

Preporučeno