Ana Bekuta već desetljećima krasi glazbenu scenu, skupljajući komplimente kolega glazbenika i obožavatelja. Opisuju je kao profinjenu i elegantnu damu, a brojni hitovi svjedoče o njenom neosporivom talentu. karijera joj je duga preko 40 godina, a sve je krenulo po profesionalnom planu još ranih 70 godina prošloga vijeka.

Ana Bekuta svoj talent za pjevanje otkrila je u mladosti, počevši od nastupa u svom školskom zboru. U kulturno-umjetničko društvo doveo ju je otac Branko, koji je već bio jako dobar svirač frule. te je svirao jako lijepo stare narodne srpske pjesme. Unatoč siromaštvu obitelji, njezini roditelji Milica i Branko nastojali su svojim kćerima osigurati ugodne uvjete za život. Tako da je cijeloga života zahvalna, šta su njih dvoje uradili za nju i za sestru, i da su se trudili da im nikada ništa ne fali.

Davne 1985. glazbeni producent po imenu Vukas kumovao je promjenu imena pjevačice, jer je tada bilo moderno da se ima umjetničko ime. Njezino nekadašnje umjetničko ime Nada bilo je prečesto među pjevačicama u Jugoslaviji. Vukas je predložio prezime Bekuta, dok je Lidija Habić s RTS-a predložila ime Ana. I tako je nastala Ana Bekuta.

Nedavno je još jednom dokazala da je svoju reputaciju dobro zaslužila, gracioznim pojavljivanjem na posebnom događaju.U Bijelom dvoru sinoć je održana humanitarna akcija “Vivarte” s ciljem prikupljanja sredstava za mlade glazbenike. Ugledne ličnosti, uključujući glazbenike, glumce i voditelje, odazvale su se u svom broju kako bi podržale cilj. Inicijativi je velikodušno pridonijela i Ana Bekuta, poznata po dobrom srcu, i nikada nije preskakala ovakve manifestacije. Njezin dolazak bio je vrhunac večeri, a okupljeni paparazzi nisu mogli odoljeti da ne snime njen zanosni izgled. Odjevena u crnu asimetričnu haljinu s pripadajućim krznenim prslukom, outfit je upotpunila jedinstvenim dvobojnim sandalama, torbicom, ručnim satom i bisernom ogrlicom. Iako su njezine moderne naočale dodale dašak sofisticiranosti, njezin je blistavi osmijeh doista uzdigao njezin modni izričaj, koji je bio i više nego sjajan.

Preporučeno