I kraj ovoga vikenda, kao što i sami možete da vidite, nije nam nikako predviđen za lepe vesti. naime, crna hhronika, kao i saobraćajne nesreće su postale nešto sa čime na žalost moramo svakodnevno da živimo. Ljudi umiru, a kada vidimo da je neko preminuo za koga nas na bilo koji mogući način vežu jako lepe uspomene, nimalo jednostavno ne može da nam bude.

Tako vam mi u nastavku današnjegaa članka, donosimo vesti o tome da je preminuo jedan velikan , a njegova proodica se oprašta od njega , te su svakako brojne njegove kolege ostale bez teksta . Jendoatvnno, svet bez njega više nikako neće da bude isti. Naime , radi se o tome da je tvorac filmova i avantura Šerloka Holmsa i Doktora Votsona, preminuo u 91 godini života, a za ovo se saznalo jutros nakon poziva diektorove ćerke, a sahrana će se obavitu u utorak posle podne.

Ako ne znate o kome se radi , reč je o Igoru Maslenjikovu koji je sovetski i ruski filmski reditelj , scenarista , te filmski producent, i iza sebe ima jako velike i legendarne naslove, koji su sa vremenom postali kult . On je rođen 26. oktobra 1931. u Nižnjem Novgorodu u Rusiji. Među njegovim poznatim rediteljskim delima su Zimska trešnja,, Pikova dama, Jaroslavna, Kraljica Francuske. Njegov poslednji film, Bankrot, objavljen je 2009 godine, i od tada apsolutno ništa više nije radio.

Njegova karijera krenula je pomalo i kasno, sa 36 godina starosti. „Ostavio me je sa najsjajnijim, najslađim, drugarskim osećanjima. Jako dobar drug je bio uvek je išao prema osećanjima i željama, a nikada neću zaboraviti rad koji smo radili sa njim u raznim filmovima, predstavama i još mnogo toga. Duboko žalim za njegovom smrću. Bio je jednostavan čovek, nesklon samoveličanju, ali veoma suptilan reditelj koji je davao precizne zadatke”, oglasio se njegov kolega Igor Voronjin.

Preporučeno