Vjerujemo da ste već čuli ili isprobali deterdžent za suđe u nekim drugim ulogama koje nisu nužno pranje sudova.

S obzirom da je izvrsno sredstvo za otklanjanje masnoća, djeluje na njih tako da ih otapa pa postaju mnogo jednostavnije za uklanjanje. Upravo zbog toga ga možete koristiti za čišćenje toliko stvari koje nisu posuđe. Neki čak savjetuju i pranje kose sa deterdžentom, ali mi vam donosimo savjete za korištenje ovog sredstva u domu.

Laštenje nakita
Malo deterdženta i krpica učinit će vaš nakit opet blistavim i vratiti mu izgled kao da je nov.

Čišćenje naočala
Ukoliko naočale nosite po cijele dane, posebno po vrućinama dok se znojite, dobro ih je oprati u deterdžentu. Stavite deterdžent na jagodice prstiju, namočite stakla naočala pod vodom i samo ih istrljajte, nakon toga saperite naočale i osušite ih papirnatim salavetama.

Čišćenje prozora i ostalih staklenih elemenata
Kažu da je s vremena na vrijeme prozore, ali i sve ostale staklene površine, dobro oprati deterdžentom za suđe i sa spužvicom. U potpunosti će ukolniti svaku masnu mrlju, a na samom kraju ga možete osušiti običnim papirnatim maramicama. Posebno je dobro za staklo od pećnice na kojem se u vrlo kratkom vremenu uvijek nađu tvrdokorne masne mrlje.

Pranje podova
Ukoliko vam ponestane sredstva za pranje podova, uvijek možete iskoristiti kantu vruće vode kao i deterdžent za suđe.

Čišćenje luftića
Iako je ovo predmet koji je konstantno u vodi, ukoliko se stvarno dosta koristi, kombinacija sunca i soli ga može da uništi.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno