Jedna devojka iz sela na teritoriji opštine Trgovište, koja se nedavno porodila u svojoj kući uz pomoć majke, za očinstvo nad novorođenim detetom “optužuje” čak 15 tamošnjih muškaraca. Tako je ovu informaciju potvrdilo je više izvora u Trgovištu, kao i u vranjskom Zdravstvenom centru.

Navodno mlada majka nije upisala ime oca u knjigu rođenih, jer se spremala da dokazivanje očinstva ostvari sudskim sporom, a na sudu je trebalo da se nađe 15 “sumnjivih” mladića sa kojima je kako je sama rekla, bila u bliskim odnosima. Trenutno u Trgovištu kažu da se situaicja smirila jer je zvanični momak ove mlade devojke otac i da je prihvatio dete, piše portal. Ako se bude majka predomislila kandidati za dokazivanje očinstva proći će ispitivanje DNK na Biološkom fakultetu u Beogradu, jer je to jedini apsolutno siguran dokaz kojim se potvrđuje očinstvo muškarca.

Kako je napisao jedan portal svih 15 potencijalnih očeva o kojima se priča, među kojima je dosta viđenijih ljudi iz ove opštine, u strahu su ne toliko zbog mogućeg očinstva, već zbog toga što će se naći na udaru malograđanske sredine i njenih priča i komentara, a dok su društvene mreže već usijale zvog ovog slučaja.

Kako sudska praksa nalaže od uvođenja DNK analize u postupku utvršivanja očinstva, oko 27 posto žena koje su tužile partnere za dokazivanje očinstva izgubio je sudske sporove, napisao je jedan portal. Koje je vaše mišljenje o ovakim stvarima kada je u pitanju utvrđivanje očinstva? 

Preporučeno