Novak Đoković je jedan od najboljih tenisera na cijelom svijetu, a bez ikakve sumnje je da je on najbolji sportaš kojeg je Srbija ikad imala. Kako god, o njegovom uspjehu i o njegovim silnim postignućima se priča u cijelom svijetu, a mnogi se pitaju da li će Novak na kraju, kad se podvuče crta ispod njegove karijere, uspjeti da nadmaši velika imena kao što su Rafael Nadal i Roger Federer. To će budućnost tek pokazati.

Ipak, Đoković je jednom prilikom rekao da on ne razmišlja toliko o rezultatima, koliko se trudi da bude dobar u onome čime se bavi. Rezultati i obaranje rekorda mu ništa ne znači, te je priznao da bi uvijek izabrao svoju porodicu, djecu i zdravlje prije bilo kojeg rekorda koji mu tenis može da pruži. To je potvrdila i njegova majka, koja kaže da Novak više nije dio samo njihove porodice, nego dio svake porodice u Srbiji.

Ona zna da ljudi ustaju rano, idu u krevet kasno, prave pauze na poslu, samo da bi pratili Novaka. Ipak, ono što malo ko zna, jeste da je on prije svega dobar čovjek, dobar otac, sin i muž i to je razlog zbog kojeg je ona ponosna na njega.

Kaže da je uvijek znala da će on biti poseban, te je još od djetinjstva bio znatno zreliji u odnosu na svoje ostale vršnjake. Rado bismo čuli i šta vi mislite o Novaku Đokoviću, da li ga inače simpatišete ili baš i ne? Pišite nam svoje mišljenje u komentarima ispod.

Preporučeno
Loading..